Miroslav Đokić (1976 – 2011)

In memoriam

Pesma „Poslednja stanica“ nastala je u znak sećanja i zahvalnosti za sve što je Miroslav Đokić uradio za Enter bend. Kompletan autor pesme je Dejan Lazić.

Zajedno sa Dejanom Lazićem osnovao je bend 2007. godine. Miroslav je dao je poseban pečat i muzički pravac koji bend i dan danas neguje.

Miroslav- Mića, kako su ga kolege zvale je od malena pokazivao talenat I izuzetnu muzikalnost. Karijieru muzičara započeo kao bubnjar. Brzo je postao najbolji u okrugu, svi su znali za njega. Obožavan I poštovan od strane kolega…

Kada je dostigao vrhunac kao bubnjar, na nagovor kolege Dejana pocinje po malo I da peva uz sviranje na bubnju. Ubrzo kao pevač kreće sa nastupima po klubovima tako sto tu svoju novu ulogu shvata toliko ozbiljno kao I svoje dotadašnje muzičko delovanje, svestan da mu je to najbliži put da pokaže svu svoju harizmatičnost I širinu. Mića postaje najpopularniji I najtrazeniji pevač u gradu, ređaju se nastupi na gotovo svih TV stanicama sa najpopularnijim kolegama na estradi… Dovoljno je samo da ukucate njegovo ime na netu I da Vam sve bude jasno!

Sve je bilo kao u nekoj bajci. Kruna svega, lepotica Dragana koju zeni u avgustu 2010. i planira sa njom zajednicki zivot u Australiji… A, onda kao na filmu… Samo dva meseca nakon ženidbe suočava se sa teškom bolesti. Počinje borba, bitka za život. Bolest tako brzo napreduje da ni Mića, poznat kao veliki borac I čovek koji ima toliko energije ne uspeva da izađe na kraj sa bolešću… Lavovski se borio do 6.juna 2011…

Znamo da si tu, da si samo negde otišao na odmor, mozda do Melburna ili gde već…..Ne mirimo se sa činjenicom da nikada vise neceš zasvirati niti zapevati sa nama….

Tvoj Enter bend